Ministerul de Externe: România condamnă în mod ferm atacul împotriva Ambasadei SUA din Irak

Ministerul de Externe a transmis, sâmbătă, pe Twitter, un mesaj prin care transmite că România condamnă, în mod ferm, atacul împotriva Ambasada Statelor Unite din Irak. De asemenea, MAE susţine că detensionarea conflictului este esenţială în acest caz.

2230 afișări
Imaginea articolului Ministerul de Externe: România condamnă în mod ferm atacul împotriva Ambasadei SUA din Irak

Ministerul de Externe: România condamnă în mod ferm atacul împotriva Ambasadei SUA din Irak

"România este profund îngrijorată de recentele evoluţii din Orientul Mijlociu după atacul împotriva Ambasadei SUA în Irak - pe care România îl condamnă în mod ferm - şi măsuri protective şi preventive luate în consecinţă de SUA. Detensionarea este esenţială pentru a evita o deteriorare suplimentară a situaţiei de securitate", transmite MAE.

 

 

 

Ambasada SUA la Bagdad a anunţat miercuri că toate operaţiunile consulare publice au fost suspendate, la o zi după ce miliţiile sprijinite de Iran şi susţinătorii acestora au luat cu asalt perimetrul exterior, aruncând cu pietre şi distrugând camere de supraveghere.

Sute de protestatari au încercat marţi să pătrundă cu forţa în Ambasada SUA din Bagdad, după atacuri aeriene americane care au vizat o grupare militantă susţinută de Iran, relatează presa internaţională.

Forţele militare ale SUA au efectuate duminică raiduri aeriene în Irak şi Siria care au vizat poziţii ale unui grup paramilitar afiliat Iranului, despre care se crede că este responsabil de un atac soldat cu decesul unui american.

Statele Unite vor trimite 3.000-3.500 de militari suplimentari în Orientul Mijlociu, pentru consolidarea capabilităţilor în regiune în contextul crizei declanşate de asasinarea lui Qassem Soleimani, şeful Forţelor Quds din Iran.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici