Ministerul francez al Apărării îşi consolidează securitatea după mai multe atacuri informatice

Ministerul francez al Apărării a anunţat că şi-a consolidat sistemele de protecţie împotriva atacurilor informatice, la câteva zile după atentatele jihadiste de la Paris şi în urma unor atacuri contra site-urilor sale.

442 afișări
Imaginea articolului Ministerul francez al Apărării îşi consolidează securitatea după mai multe atacuri informatice

Ministerul francez al Apărării îşi consolidează securitatea după mai multe atacuri informatice

Două dintre aceste atacuri "vizau două regimente ale armatei terestre, inclusiv o şcoală", a declarat viceamiralul Arnaud Coustillière, un oficial din cadrul centrului de apărare cibernetică al Statului Major al armatei.

La o zi după marşul de duminică de la Paris, organizat în memoria celor 17 persoane ucise în atentate săptămâna trecută, "a fost luată decizia de a ridica nivelul de vigilenţă pe Internet", iar "începând de marţi am dispus crearea unei celule de criză, pentru a supraveghea" atacurile informatice, a adăugat Coustillière.

"Atacurile asupra site-ului Dicod (serviciului de comunicare al ministerului) continuă, se găsesc în mod regulat tineri care vor să testeze site-ul Dicod", a precizat viceamiralul.

"În opinia mea, aceste atacuri sunt un răspuns la manifestaţia de duminică, din partea unor tineri care nu aderă la anumite valori", a declarat el.

Potrivit unor surse deschise şi disponibile, peste 20.000 de atacuri informatice vizând site-uri ale şcolilor şi altor instituţii au fost comise în Franţa, începând din 10 ianuarie, de către "grupuri mai mult sau mai puţin structurate sau de hackeri islamişti bine cunoscuţi", a adăugat oficialul francez.

Aceste atacuri au loc prin saturaţia, penetrarea sau "desfigurarea" site-urilor, o operaţiune care constă în înlocuirea primei pagini cu alta.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici