Ministerul iranian de Externe avertizează: SUA transformă Golful Persic într-un butoi cu pulbere gata să explodeze

Ministerul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a acuzat luni Statele Unite că transformă regiunea Golfului Persic într-un "butoi de pulbere gata să ia foc", informează agenţia de ştiri Reuters, citând postul Al Jazeera.

2901 afișări
Imaginea articolului Ministerul iranian de Externe avertizează: SUA transformă Golful Persic într-un butoi cu pulbere gata să explodeze

Ministerul iranian de Externe: SUA transformă regiunea din Golful Persic într-un butoi cu pulbere gata să explodeze

Zona navigabila a Golfului Persic "este îngustă, va deveni mai puţin sigură pe măsură ce navele străine îşi sporesc prezenţa aici", a declarat Zarif într-un interviu pentru postul din Qatar.

"Regiunea a devenit un butoi de pulbere gata să ia foc, deoarece America şi aliaţii săi o copleşesc cu arme", a adăugat şeful diplomaţiei iraniene.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene. Tensiunile s-au amplificat după ce Iranul a doborât o dronă militară americană şi sechestrarea mai multor tancuri petroliere.

După sechestrarea unui tanc petrolier britanice de către forţele iraniene, mai multe ţări, inclusiv Israelul, au anunţat că vor participa la o misiune coordonată de Statele Unite pentru securizarea Golfului Persic prin contracararea acţiunilor Iranului.

Taguri:
iran,
sua,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici