Ministerul rus de Externe: SUA au o atitudine distructivă în relaţia cu Rusia. Moscova poate avea riposte dureroase

Statele Unite au o abordare "distructivă" în relaţia cu Rusia, afirmă Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, avertizând că Moscova poate avea riposte "dureroase", relatează Associated Press.

8614 afișări
Imaginea articolului Ministerul rus de Externe: SUA au o atitudine distructivă în relaţia cu Rusia. Moscova poate avea riposte dureroase

Ministerul rus de Externe: SUA au o atitudine distructivă în relaţia cu Rusia. Moscova poate avea riposte dureroase (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Riabkov a atras atenţia că Rusia ar putea adopta măsuri simetrice dacă Statele Unite vor impune noi sancţiuni.

"Elaborăm o listă de măsuri, dar ar fi greşit să le anunţăm în avans. Le vom utiliza în caz de necesitate, vom avea reacţii dureroase", a spus Riabkov, potrivit San Francisco Chronicle.

"Agenda noastră bilaterală în relaţia cu Statele Unite a devenit total negativă din cauza parcursului distructiv asumat de Washington", a subliniat Riabkov.

Secretarul de Stat american, John Kerry, a încălcat "etica diplomatică" afirmând în Congresul SUA că oficialii ruşi l-au minţit privind presupusa susţinere oferită insurgenţilor ucraineni, a adăugat Riabkov, subliniind că Administraţia de la Washington "nu are dreptul moral" de a face astfel de judecăţi de valoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici