Ministerul sud-coreean al Apărării a neutralizat telefoanele performante ale angajaţilor. Ce funcţii sunt interzise pentru aceştia

Ministerul sud-coreean al Apărării a neutralizat luni telefoanele performante multifuncţionale ale angajaţilor săi, prin instalarea unei aplicaţii al cărei scop este să împiedice scurgeri de informaţii sensibile.

829 afișări
Imaginea articolului Ministerul sud-coreean al Apărării a neutralizat telefoanele performante ale angajaţilor. Ce funcţii sunt interzise pentru aceştia

Ministerul sud-coreean al Apărării a neutralizat telefoanele performante ale angajaţilor. Ce funcţii sunt interzise pentru aceştia (Imagine: Shutterstock)

Cei 1.500 de angajaţi ai ministerului erau obligaţi să aibă instalată aplicaţia "Mobile Management Device" luni dimineaţa, înainte să intre la serviciu.

Aproximativ unul din cinci nu a făcut acest acest lucru, iar o coadă s-a format la intrarea în minister.

Potrivit agenţiei de presă Yonhap, anumiţi angajaţi au refuzat să instaleze programul, invocând temeri privind protecţia datelor private.

Un purtător de cuvânt al ministerului, Kim Min-seok, a precizat că aplicaţia are scopul să evite atât scurgerile de informaţii, cât şi piratarea telefoanelor performante multifuncţionale de către persoane din afara instituţiei.

Potrivit Yonhap, angajaţii pot suna, primi apeluri sau mesaje tip text, dar nu pot să utilizeze programul de navigare pe Internet sau camera integrată.

Utilizatorii de telefoane de tip Galaxy, produse de compania sud-coreeană Samsung, numărul unu la nivel mondial în acest sector, dar şi telefoanele cu sistemul de operare Android îşi pot păstra funcţiile de apel şi mesagerie în ambele sensuri.

În schimb, utilizatorii de telefoane de tip iPhone, produse de compania americană Apple, pot doar să primească apeluri şi mesaje.

"Dacă îmi aduc telefonul iPhone 4, care îndeplineşte condiţiile de securitate, pot doar să primesc apeluri şi mesaje. La ce îmi mai foloseşte telefonul?", se întreabă un ofiţer din cadrul forţelor aeriene, citat de Yonhap.

Aproximativ 70% dintre cei 50 de milioane de sud-coreeni deţin un telefon performant, acesta fiind cel mai puternic nivel de pătrundere al acestor aparate multifuncţionale la nivel mondial.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici