Miniştrii Apărării din UE au stabilit elaborarea unui plan de instruire a militarilor ucraineni

Miniştrii Apărării din statele Uniunii Europene au stabilit marţi, în cursul reuniunii informale a Consiliului UE de la Praga, să iniţieze elaborarea şi examinarea unui plan de instruire a militarilor ucraineni în cadrul unei misiuni europene.

297 afișări
Imaginea articolului Miniştrii Apărării din UE au stabilit elaborarea unui plan de instruire a militarilor ucraineni
Josep Borrell Fontelles, Înaltul reprezentant UE pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate, a declarat, conform cotidianului Le Monde, că miniştrii Apărării au decis iniţierea procedurilor pentru elaborarea unui plan de instruire a militarilor ucraineni în ţările europene.
 
"Nu este vorba doar despre război, ci şi despre modul în care se derulează, despre formarea militarilor. Există numeroase iniţiative de formare, dar nevoile sunt enorme. Trebuie să asigurăm coerenţa acestor eforturi", a declarat Josep Borrell.
 
"Toate statele membre au fost în mod clar de acord asupra acestui punct şi asupra lansării acţiunilor necesare pentru a defini parametrii unei misiuni de asistenţă militară a Uniunii Europene pentru Ucraina", a precizat Borrell.
 
Mai multe ţări din cadrul Uniunii Europene oferă deja instruire militarilor ucraineni în virtutea unor acorduri bilaterale.
 
Întrebat înaintea reuniunii de la Praga dacă nu crede că misiunea UE de instruire a militarilor ucraineni va conduce la escaladarea conflictului cu Rusia, Borrell afirmase că este improbabil acest lucru. "Dar Rusia nu va fi fericită", a admis el. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici