Miniştrii de Externe ai marilor puteri vor aborda duminică, la Viena, programul nuclear iranian

Miniştrii de Externe ai marilor puteri au fost invitaţi să participe duminică, la Viena, la consultări pe tema negocierilor în curs cu Teheranul asupra programului nuclear iranian, a anunţat joi Înaltul Reprezentant UE pentru Afaceri Externe, Catherine Ashton.

115 afișări
Imaginea articolului Miniştrii de Externe ai marilor puteri vor aborda duminică, la Viena, programul nuclear iranian

Miniştrii de Externe ai marilor puteri vor aborda duminică, la Viena, programul nuclear iranian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şefa diplomaţiei europene "i-a invitat (...) pe miniştrii de Externe să vină duminică la Viena pentru consultări" pe tema evoluţiei negocierilor, a anunţat într-un mesaj pe Twitter purtătorul său de cuvânt Michael Mann.

Negocierile dintre Iran şi cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate ONU, plus Germania, care au început săptămnâna trecută, au ca obiectiv găsirea unui acord care să garanteze caracterul paşnic al programului nuclear iranian.

Acest maraton istoric ar putea să se prelungească până la data limită 20 iulie, când va expira acordul interimar de la Geneva. Însă această dată poate fi prelungită cu şase luni dacă cele două părţi ajung la o înţelegere în acest sens.

Un acord ar trebui să permită anularea tuturor sancţiunilor internaţionale care asfixiază economia Iranului.

Departamentul de Stat a anunţat joi că secretarul de Stat american, John Kerry, se va deplasa în acest weekend la Viena pentru a participa la negocierile dintre marile puteri şi Teheran pe tema programului nuclear iranian.

Mai devreme în cursul zilei, surse diplomatice de la Paris au anunţat că ministrul francez de Externe, Laurent Fabius, se va deplasa de asemenea duminică la Viena.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici