Miniştrii de Externe din Armenia şi Azerbaidjan s-au întâlnit cu mediatori din cadrul OSCE

  • Reuniune OSCE pentru încetarea confruntărilor militare în Nagorno-Karabah
  • Miniştrii de Externe din Armenia şi Azerbaidjan participă la reuniunea de la Geneva
  • Confruntările militare au continuat în Nagorno-Karabah în pofida armistiţiului mediat de SUA
163 afișări
Imaginea articolului Miniştrii de Externe din Armenia şi Azerbaidjan s-au întâlnit cu mediatori din cadrul OSCE

Miniştrii de Externe din Armenia şi Azerbaidjan s-au întâlnit cu mediatori din cadrul OSCE

Miniştrii de Externe din Armenia şi Azerbaidjan s-au întâlnit, vineri, cu mediatori din cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), în efortul de găsire a unei soluţii pentru încetarea confruntărilor militare în Nagorno-Karabah, informează Reuters.

Reuniunea are loc în oraşul elveţian Geneva, fiind organizată de Grupul Minsk, un organism din cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa coordonat de Franţa, SUA şi Rusia.

Organizaţiile pentru drepturile omului cer încetarea imediată a confruntărilor militare din Nagorno-Karabah. Confruntările militare au continuat în pofida celui mai nou armistiţiu, mediat de Statele Unite.

Preşedintele american, Donald Trump, s-a declarat dezamăgit de încălcarea armistiţiului, pledând pentru dialog între Armenia şi Azerbaidjan. "Da, este dezamăgitor când vezi aşa ceva. Asta se întâmplă când sunt ţări care au dispute de mult timp. Îşi vor reveni", a declarat Donald Trump.

Acesta este al treilea acord de încetare a confruntărilor militare în Nagorno-Karabah. Primele două, mediate de Rusia, au fost, de asemenea, încălcate.

Potrivit bilanţului preliminar, aproximativ 800 de persoane, inclusiv 100 de civili, au fost ucise în confruntările militare din ultimele patru săptămâni. Potrivit unor surse militare, bilanţul ar putea fi de mii de morţi.

Regiunea Nagorno-Karabah, o enclavă a etnicilor armeni, s-a desprins de Azerbaidjan în anii 1990, într-un conflict soldat cu circa 30.000 de morţi.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici