Miniştrii de Externe din Iniţiativa Central Europeană, structură de cooperare regională, discută la Minsk despre integrare europeană

Miniştrii de Externe din statele membre ale Iniţiativei Central Europene (CEI), printre care se află şi România, discută, joi, la Minsk despre integrare europeană, în cadrul unei întruniri anuale, relatează site-ul agenţiei BelTA.

167 afișări
Imaginea articolului Miniştrii de Externe din Iniţiativa Central Europeană, structură de cooperare regională, discută la Minsk despre integrare europeană

Miniştrii de Externe din Iniţiativa Central Europeană, structură de cooperare regională, discută la Minsk despre integrare europeană

"Întâlnirea se axează pe rolul tot mai mare al statelor membre CEI în promovarea conectivităţii şi interoperabilităţii între diferitele procese de integrare într-o Europă extinsă. În special, miniştrii vor discuta eforturile de abordare a noilor ameninţări la adresa stabilităţii regionale şi a cooperării economice între diferite asociaţii de integrare", se arată într-un comunicat al ministerului de Externe din Belarus.

De asemenea, miniştrii de Externe din Iniţiativa Central Europeană urmează să facă schimb de opinii privind reformarea forumului de cooperare, în contextul noilor provocări şi evoluţii din Europa Centrală şi de Sud-Vest în ultimul deceniu.

Forumul de la Minsk reuneşte reprezentanţi de top ai ministerelor de Externe din Belarus, Serbia, Bosnia şi Herţegovina, Ungaria, Slovacia, Austria, România, Italia, Polonia, Cehia, Croaţia şi Republica Moldova. Vor mai participa oficiali ai Băncii pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, ai Consiliului de Cooperare Regională, ai delegaţiei Uniunii Europene în Belarus şi ai misiunilor diplomatice din statele membre CEI.

România a aderat la 1 iunie 1996 la Iniţiativa Central Europeană, o structură de cooperare regională care reuneşte 10 state membre UE şi 8 state ne-membre UE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici