Ministru francez: Acordul post-Brexit generează "incertitudini" în industria pescuitului

  • Ministrul francez de Externe: Acordul post-Brexit generează "incertitudini" în industria pescuitului.
  • Jean-Yves Le Drian: "Sunt în continuare zone de preocupare, incertitudini, sunt necesare clarificări."
  • Asociaţiile pescarilor din Marea Britanie şi Franţa sunt nemulţumite de Acordul post-Brexit.
175 afișări
Imaginea articolului Ministru francez: Acordul post-Brexit generează "incertitudini" în industria pescuitului

Profimedia

Acordul post-Brexit semnat de Uniunea Europeană cu Marea Britanie generează "incertitudini" în privinţa pescuitului şi sunt necesare "clarificări", a declarat luni Jean-Yves Le Drian, ministrul francez de Externe, conform cotidianului Le Figaro.
 
"Sunt în continuare zone de preocupare, incertitudini, sunt necesare clarificări", a declarat Jean-Yves Le Drian.
 
Asociaţiile pescarilor din Franţa şi Marea Britanie au exprimat nemulţumire privind Acordul post-Brexit. Comitetul pescarilor bretoni a recomandat evitarea intrării ambarcaţiunilor în apele teritoriale britanice, întrucât nu se ştie dacă sunt necesare autorizaţii speciale. "Avem mari dubii asupra accesului în apele britanice fără autorizaţie din partea autorităţilor de la Londra", a anunţat Comitetul pescarilor bretoni.
 
La rândul lor, asociaţiile pescarilor din Marea Britanie au exprimat nemulţumire în legătură cu rezultatul negocierilor pe care Guvernul Boris Johnson le-a purtat cu Uniunea Europeană. "Este o stare de frustrare şi de furie din cauza concesiilor semnificative" oferite de Guvernul de la Londra Bruxellesului, a afirmat Barrie Deas, directorul Federaţiei Naţionale a Organizaţiilor Pescarilor din Marea Britanie. "Industria de profil va fi puternic dezamăgită că nu va exista o separare clară de UE. Va fi o foarte mare frustrare", a subliniat Barrie Deas.
 
Marea Britanie nu mai este parte a spaţiului comunitar european începând de la 1 ianuarie 2021. Relaţiile comerciale, fiscale şi bugetare, transporturile, normele de cooperare judiciară şi în materie de securitate, precum şi garanţiile juridice privind standardele de guvernare sunt prevăzute în Acordul post-Brexit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici