Ministru francez: Poliţia se pregăteşte pentru arestări în masă dacă manifestaţiile vor degenera

Poliţia franceză va fi pregătită să facă arestări în masă dacă susţinătorii mişcării Vestele Galbene vor încălca interdicţia privind protestele, a declat ministrul francez pentru Securitate, Laurent Nunez, relatează site-ul postului France 24.

425 afișări
Imaginea articolului Ministru francez: Poliţia se pregăteşte pentru arestări în masă dacă manifestaţiile vor degenera

Ministru francez: Poliţia se pregăteşte pentru arestări în masă dacă manifestaţiile vor degenera

"În viitor, începând de sâmbătă, vom acţiona în baza principiului că aceste adunări intenţionează să cauzeze doar probleme şi le vom întrerupe imediat şi, dacă va fi necesar, vom face arestări în masă", a declarat Nunez.

Premierul Franţei, Edouard Philippe, a anunţat luni demiterea şefului Poliţiei din Paris, Michel Delpuech, şi interzicerea manifestaţiilor "Vestelor galbene" dacă vor exista indicii că ar degenera în violenţe.

Decizia a fost luată după protestele violente produse sâmbătă în centrul Parisului. Numeroase magazine şi restaurante de pe Bulevardul Champs-Elysées au fost devastate de manifestanţi violenţi. Edouard Philippe a denunţat "adoptarea unor măsuri inadecvate pentru reducerea folosirii măsurilor de apărare" de către agenţii forţelor de ordine.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici