Ministru iranian: Administraţia Donald Trump este o ameninţare la adresa păcii şi securităţii internaţionale

Ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a afirmat vineri că Administraţia SUA, condusă de preşedintele Donald Trump, reprezintă o ameninţare la adresa păcii şi securităţii în regiunea Orientului Mijlociu şi în întreaga lume, informează postul Press TV.

258 afișări
Imaginea articolului Ministru iranian: Administraţia Donald Trump este o ameninţare la adresa păcii şi securităţii internaţionale

Ministru iranian: Administraţia Donald Trump este o ameninţare la adresa păcii şi securităţii internaţionale

"Este adevărat că există o ameninţare reală la adresa regiunii noastre şi a păcii şi securităţii internaţionale: această ameninţare este sentimentul Administraţiei Trump că are dreptul să destabilizeze lumea împreună cu complici necinstiţi din regiunea noastră", a afirmat Mohammad Javad Zarif într-un mesaj pe Twitter.

Statele Unite "trebuie să înceapă să se comporte ca o ţară normală", a adăugat oficialul iranian.

Tensiunile între cele două ţări s-au amplificat după ce Donald Trump a luat decizia de retragere a Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul în anul 2015. Trump a catalogat acordul drept "defectuos", "decăzut şi putred", o "ruşine" pentru el, în calitatea de "cetăţean american". Liderul de la Casa Albă susţine că Iranul încearcă să fabrice arme atomice, oferind asigurări că Statele Unite nu vor permite acest lucru.

Uniunea Europeană, Rusia şi China au indicat că doresc să menţină înţelegerea.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici