Ministru lituanian: Rusia este o ameninţare pentru Republica Moldova şi ţările baltice

Rusia reprezintă o ameninţare pentru Republica Moldova şi pentru statele baltice, avertizează ministrul lituanian de Externe, Linas Linkevicius.

608 afișări
Imaginea articolului Ministru lituanian: Rusia este o ameninţare pentru Republica Moldova şi ţările baltice

Ministru lituanian: Rusia este o ameninţare pentru Republica Moldova şi ţările baltice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rusia se comportă agresiv chiar în momentul în care noi vorbim", a declarat Linas Linkevicius, citat de BBC News online.

"Eu văd ameninţări la adresa tuturor ţărilor din regiune. Nu este vorba doar de statele baltice, ci şi de altele", a spus şeful diplomaţiei Lituaniene, menţionând Republica Moldova printre ţările care ar fi vizate.

La rândul său, ministrul britanic al Apărării, Michael Fallon, a atras atenţia că există riscul ca Rusia să încerce să destabilizeze ţările baltice. "Sunt îngrijorat în legătură cu acţiunile (preşedintelui rus) Vladimir Putin. Sunt preocupat de presiunile asupra ţărilor baltice, de modul în care testează capacităţile NATO", a spus Fallon. Oficialul britanic a subliniat că Alianţa Nord Atlantică trebuie să fie pregătită pentru o agresiune din partea Rusiei "indiferent ce formă va lua aceasta".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici