Ministru olandez: Pentru Schengen este nevoie de progrese ce nu pot fi confirmate într-un singur raport CE

Olanda consideră că pentru a da undă verde aderării României la Schengen sunt necesare progrese "sustenabile şi irevesribile" în Justiţie, care nu pot fi confirmate de un singur raport CE, a afirmat, miercuri, ministrul olandez al Afacerilor Europene, Ben Knapen, într-o declaraţie la sediul MAE.

198 afișări
Imaginea articolului Ministru olandez: Pentru Schengen este nevoie de progrese ce nu pot fi confirmate într-un singur raport CE

Ministru olandez: Pentru Schengen este nevoie de progrese ce nu pot fi confirmate într-un singur raport CE (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Întrebat dacă Olanda este pregătită să dea undă verde aderării României la Schengen în cazul unui raport pozitiv al Comisiei Europene în luna iulie, ministrul olandez a răspuns: "Noi vrem să fim siguri că putem vorbi despre progrese sustenabile şi ireversibile".

El a adăugat că "este greu de imaginat că pe baza doar a unui singur raport CE se poate vorbi despre un progres sustenabil şi ireversibil".

"Vom avea după aceea discuţii despre cum putem traduce raportul în noi acţiuni şi vom avea un răspuns la momentul potrit", a spus Ben Knapen.

Ministrul Knapen declarat, la 10 februarie, la Paris, că Olanda apreciază că România şi Bulgaria nu pot adera la spaţiul Schengen în "acest stadiu", alăturându-se astfel poziţiilor exprimate anterior de Franţa şi Germania.

"Suntem de acord cu Franţa, Germania, Finlanda şi alte ţări pentru a spune că România şi Bulgaria nu pot, în acest stadiu, să adere la spaţiul Schengen", spunea Knapen, la Paris, la finalul unei întrevederi cu omologul francez, Laurent Wauquiez.

Knapen s-a întâlnit, miecuri, la Bucureşti, cu ministrul român de externe, Teodor baconschi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici