Ministrul Afacerilor Europene din Turcia: Ankara se simte trădată de către Uniunea Europeană

Ministrul turc pentru Afaceri Europene, Omer Celik, a afirmat, joi, că Ankara se simte trădată de liderii europeni care au cerut încheierea discuţiilor pentru aderarea Turciei la Blocul comunitar, informează site-ul agenţiei Reuters.

701 afișări
Imaginea articolului Ministrul Afacerilor Europene din Turcia: Ankara se simte trădată de către Uniunea Europeană

Ministrul Afacerilor Europene din Turcia: Ankara se simte trădată de către Uniunea Europeană

Celik a condamnat declaraţiile liderilor europeni pentru referirile cu privire la încetarea discuţiilor pentru aderarea Turciei la UE, adăugând că unii lideri, precum Angela Merkel, s-au folosit de criticile aduse Turciei pentru a îndepărta atenţia de la problemele interne ale UE, precum Brexit, migraţia sau reforma Blocului comunitar.

”Au pus toate lucrurile la o parte şi au antagonizat Turcia pentru a distrage atenţia de la problemele interne vitale. Într-adevăr, suntem dezamăgiţi de Angela Merkel şi de unii lideri din Uniunea Europeană. Într-unul dintre cele mai grele momente din istoria noastră suntem lăsaţi singuri de către prietenii şi aliaţii noştri”, a declarat ministrul Afacerilor Europene din Turcia, care a adăugat că Ankara se simte trădată de către UE.

În ultimele luni, mai mulţi oficiali turci au afirmat că aliaţii occidentali s-au mişcat prea încet şi nu au fost solidari cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan, mai ales după tentativa de lovitură de stat din vara anului 2016.

Din iulie 2016, peste 50.000 de persoane, inclusiv jurnalişti, membri ai opoziţiei sau profesori, au fost arestate, aspect ce a atras criticile cancelariilor occidentale.

Celik a mai precizat că unii liderii europeni, precum cancelarul german Angela Merkel, nu şi-au respectat promisiunile faţă de Turcia.

”UE nu a reuşit să-şi respecte promisiunile, în timp ce Turcia şi-a îndeplinit toate angajamentele”, a continuat Celik.

Problema Turciei va fi discutată de liderii UE la summitul Blocului comunitar ce va avea loc în octombrie la Bruxelles.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici