Ministrul britanic al Finanţelor: UE trebuie să se schimbe dacă vrea ca Marea Britanie să rămână membră

Ministrul britanic al Finanţelor George Osborne a apreciat, într-un interviu, că Uniunea Europeană (UE) ar trebui să se schimbe dacă vrea ca Marea Britanie să rămână membră.

1050 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic al Finanţelor: UE trebuie să se schimbe dacă vrea ca Marea Britanie să rămână membră

Ministrul britanic al Finanţelor: UE trebuie să se schimbe dacă vrea ca Marea Britanie să rămână membră (Imagine: Hepta)

"Eu sper cu adevărat că Marea Britanie va rămâne un membru al Uniunii Europene. Dar pentru ca să rămânem în UE, UE trebuie să schimbe", a declarat el pentru publicaţia conservatoare germană Die Welt, care l-a întrebat dacă Londra va mai fi membră a blocului în zece ani.

"Populaţia britanică este foarte dezamăgită de UE, iar oamenii au sentimentul că foarte multe lucruri sunt decise prea departe (de ei), la Bruxelles. Cetăţenii noştri se întreabă dacă Europa le rezolvă în mod real problemele cele mai arzătoare, dacă poate crea locuri de muncă şi le poate asigura un nivel de viaţă bun", a adăugat ministrul britanic al Finanţelor.

"Noi vrem ca UE să facă mai mult în anumite domenii, ca piaţa internă, domeniul digital, energie, liberul schimb cu Statele Unite, Japonia şi alte părţi ale lumii. Avem idei pentru UE şi este frustrant că nu sunt aplicate", a continuat Osborne.

Ministrul britanic de Finanţe a reafirmat că niciun "guvern din care va face (el) parte nu va vrea vreodată să facă parte din (zona) euro".

Pe de altă parte, ministrul german de Externe Guido Westerwelle a declarat pentru site-ul săptămânalului Der Spiegel că el speră la "o Uniune Europeană aprofundată şi ameliorată de 27 (de membri), inclusiv Marea Britanie".

"Germania doreşte ca Marea Britanie să rămână un partener constructiv şi activ în UE", a adăugat Westerwelle.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici