Ministrul britanic de Externe l-a convocat pe ambasadorul Chinei pentru a-l audita în privinţa unui locuitor din Hong Kong

Ministrul britanic pentru Afaceri Externe, Dominic Raab, a informat miercuri că l-a convocat pe ambasadorul Chinei la Londra pentru a protesta împotriva tratamentului „brutal şi ruşinos” asupra unui fost angajat al consulatului Hong Kongului care susţine că a fost torturat de poliţia chineză.

476 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic de Externe l-a convocat pe ambasadorul Chinei pentru a-l audita în privinţa unui locuitor din Hong Kong

Ministrul britanic de Externe l-a convocat pe ambasadorul Chinei pentru a-l audita în privinţa unui locuitor din Hong Kong

Simon Cheng Man-Kit a transmis că a fost acuzat de spionaj şi că a fost supus unor acţiuni de „tortură, ameninţări şi coerciţie”, inclusiv prin ţinerea acestuia încătuşat timp de 15 zile în luna august, în sudul Chinei, relatează site-ul agenţiei Dpa.

„L-am convocat pe ambasadorul chinez pentru a ne exprima indignarea faţă de tratamentul brutal şi ruşinos faţă de Simon prin încălcarea obligaţiilor internaţionale ale Chinei”, a transmis ministrul Raab. Autorităţile de la Londra se aşteaptă din partea Beijingului „să investigheze şi să îi tragă la răspundere pe cei responsabili”, a mai adăugat oficialul britanic.

Reprezentanţa Chinei în Marea Britanie a informat că ambasadorul Liu Xiaoming „îşi exprimă îngrijorarea gravă şi opoziţia puternică faţă de recentele remarci rele repetate făcute de Guvernul britanic în privinţa Hong Kongului”. Ambasadorul chinez i-a transmis ministrului Raab că Cheng şi-a „mărturisit toate faptele sale şi toate drepturile şi interesele sale legale au fost respectate în acord cu legea”, a transmis ambasada în cadrul unui comunicat.

Simon Cheng, un fost angajat al Consulatului Marii Britanii la Hong Kong, arestat în luna august timp de 15 zile în China, susţine că a fost torturat în închisoare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici