Ministrul britanic de Externe: Rusia continuă să atace opoziţia siriană, consolidând terorismul

Rusia continuă să atace preponderent poziţii ale insurgenţilor sirieni, ajutând, indirect, reţeaua teroristă Stat Islamic, acuză ministrul britanic de Externe, Philip Hammond, citat de site-ul agenţiei Reuters.

1898 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic de Externe: Rusia continuă să atace opoziţia siriană, consolidând terorismul

Ministrul britanic de Externe: Rusia continuă să atace opoziţia siriană, consolidând terorismul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Majoritatea raidurilor aeriene ruse continuă să vizeze opoziţia siriană, nu reţeaua teroristă Stat Islamic", a declarat Philip Hammond în Camera Comunelor.

"Împreună cu partenerii de coaliţie, inclusiv cu Statele Unite, vom continua să îndemnăm Rusia de fiecare dată să se concentreze în totalitate pe bombardarea reţelei teroriste Stat Islamic. Este inacceptabil ca acţiunile Rusiei să slăbească poziţiile opoziţiei siriene, oferind avantaj combatanţilor terorişti", a subliniat şeful diplomaţiei britanice.

"Până acum, Rusia a avut o atitudine de ambiguitate. A vizat doar în proporţie de 25 la sută poziţii teroriste, în rest doar opoziţia moderată, un lucru care este profund inutil", a insistat Hammond.

Rusia a iniţiat, la sfârşitul lunii septembrie, raiduri aeriene în Siria, pentru a susţine Administraţia Bashar al-Assad. Moscova susţine că atacă exclusiv poziţii ale reţelei teroriste Stat Islamic, însă Occidentul acuză Rusia că vizează opoziţia siriană moderată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici