Ministrul britanic de Finanţe sugerează că Parlamentul de la Londra ar putea revoca procesul de ieşire din UE pentru a preveni un Brexit fără acord

Philip Hammond, ministrul britanic de Finanţe, a sugerat marţi că Parlamentul de la Londra ar putea revoca activarea Articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, prin care s-a iniţiat procesul de ieşire a Marii Britanii din UE, pentru a preveni producerea unui Brexit fără acord,relatează The Telegraph.

747 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic de Finanţe sugerează că Parlamentul de la Londra ar putea revoca procesul de ieşire din UE pentru a preveni un Brexit fără acord

Hammond sugerează că Parlamentul ar putea revoca procesul Brexit pentru a preveni ieşirea fără acord

Ministrul a avertizat că valoarea lirei sterline ar putea scădea semnificativ dacă Marea Britanie şi Uniunea Europeană nu ajung la un acord de Brexit.

Oficialul a sugerat că impactul incertitudinii pe pieţe ar putea încuraja parlamentarii să voteze în favoarea opririi procesului Brexit prin revocarea Articolului 50.

Hammond a făcut aceste afirmaţii cu ocazia unei reuniuni guvernamentale, în cadrul căreia miniştrii britanici au discutat despre o serie de scenarii privind Brexit.

În martie 2017, Guvernul Theresa May a declanşat procedura de ieşire din Uniunea Europeană prin activarea clauzei prevăzute în Tratatul Lisabona.

Articolul 50 al Tratatului Uniunii Europene are următorul conţinut: "Orice stat membru poate decide retragerea din Uniune în conformitate cu propriile necesităţi constituţionale".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici