Ministrul britanic pentru Brexit: Se fac progrese în ceea ce priveşte acordul pentru ieşirea Marii Britanii din UE

Marea Britanie face progrese în ceea ce priveşte încheierea unui acord pentru ieşirea din Uniunea Europeană, dar mai sunt totuşi lucruri semnificative de pus la punct cu oficialii europeni, a anunţat duminică Stephen Barclay, ministrul britanic pentru Brexit, conform Sky News.

1196 afișări
Imaginea articolului Ministrul britanic pentru Brexit: Se fac progrese în ceea ce priveşte acordul pentru ieşirea Marii Britanii din UE

Ministrul britanic pentru Brexit: Se fac progrese în ceea ce priveşte acordul pentru ieşirea Marii Britanii din UE

„A fost un volum semnificativ de muncă în spatele scenei. Putem vedea o zonă finală în ceea ce priveşte acordul, dar mai este mult de lucru”, a declarat Stephen Barclay.

Stephen Barclay a anunţat că se va întâlni luni cu negociatorul-şef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat vineri că "nu va fi descurajat de nimeni" să scoată Marea Britanie din Uniunea Europeană pe data de 31 octombrie şi că este optimist în ceea ce priveşte obţinerea unui acord de Brexit.

Boris Johnson urmează să aibă o întâlnire cu Jean-Claude Juncker, preşedintele în funcţie al Comisiei Europene, în cadrul căreia cei doi oficiali vor discuta şi despre ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Actualul premier al Marii Britanii, Boris Johnson, a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici