Ministrul de Externe al Germaniei avertizează: O victorie a lui Donald Trump ar putea afecta relaţiile transatlantice

O eventuală victorie a lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din Statele Unite ar putea afecta relaţiile transatlantice, a declarat Frank-Walter Steinmeier, ministrul de Externe german, informează ABC News.

3822 afișări
Imaginea articolului Ministrul de Externe al Germaniei avertizează: O victorie a lui Donald Trump ar putea afecta relaţiile transatlantice

Ministrul de Externe al Germaniei avertizează: O victorie a lui Donald Trump ar putea afecta relaţiile transatlantice

Frank-Walter Steinmeier a afirmat într-un interviu că, în cazul în care candidatul Partidului Republican va câştiga preşedinţia SUA, acest lucru ar însemna "foarte multă nesiguranţă în relaţiile transatlantice".

Descrierea făcută de Trump Statelor Unite, drept o ţară asediată de inamicii săi, este "grotească", a declarat Steinmeier.

Ministrul de Externe al Germaniei a pus sub semnul întrebării promisiunile lui Trump de a reda măreţia Americii, în timp ce nu va permite implicarea Statelor Unite în conflicte mondiale.

"Cu siguranţă, eu nu pot explica cum una ar trebui să meargă mână în mână cu cealaltă", a spus Steinmeier.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avut o abordare mai diplomată. Întrebată de presa germană dacă a avut coşmaruri în care Donald Trump devenea preşedinte al SUA, aceasta a răspuns în mod clar cu un simplu "nu".

Merkel a refuzat să comenteze în privinţa afirmaţiilor lui Trump că, dacă va fi ales, va încerca să recunoască anexarea Peninsulei Crimeei.

"Nu intenţionez să mă amestec în alegerile americane. Urmăresc subiectul cu interes, bineînţeles, şi aştept rezultatul acestora", a spus Merkel.

Germania s-a opus vehement în faţa anexării Crimeei la teritoriul rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici