Ministrul francez de Interne: Una din zece persoane deferite justiţiei la Paris este român

Ministrul francez de Interne, Claude Guéant, a estimat, luni, într-un interviu acordat Aujourd'hui en France/Le Parisien că delincvenţii români reprezintă "un inculpat din zece" la Paris.

729 afișări
Imaginea articolului Ministrul francez de Interne: Una din zece persoane deferite justiţiei la Paris este român

Ministrul francez de Interne: Una din zece persoane deferite justiţiei la Paris este român (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aproximativ 1.200 de cetăţeni români au fost deferiţi justiţiei (...) în primele şapte luni ale anului la Paris. Delincvenţii români reprezintă un inculpat din zece în capitală", a precizat el.

Potrivit ministrului de Interne, "în primele şapte luni ale lui 2011, au fost reţinuţi 4.800 de români de către poliţia din Paris, faţă de 2.500 în aceeaşi perioadă a lui 2010".

"Aceasta înseamnă o creştere de peste 90 la sută", a adăugat el.

Printre măsurile avute în vedere, Claude Guéant prevede instalarea unui "magistrat român la Paris în următoarele săptămâni, (care) va permite organizarea repatrierii delincvenţilor minori în ţara lor".

"Dacă aceştia din urmă au părinţi prezenţi în Franţa, vor fi predaţi acestora înainte de a fi repatriaţi", a declarat ministrul. "În cazul în care nu există informaţii despre prezenţa părinţilor pe teritoriul nostru, aceşti minori vor fi încredinţaţi serviciului de ajutor pentru copii din România", a subliniat el.

De altfel, ministrul de Interne a anunţat că prefectul poliţiei din Paris, Michel Gaudin, va "interzice cerşetoria pe Champs-Elysée", semnând o hotărâre "în această săptămână".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici