Ministrul german al Apărării cere Statelor Unite să recunoască contribuţia Berlinului la NATO

Ursula von der Leyen, ministrul german al Apărării, a declarat că Statele Unite ar trebui să recunoască "modul în care fiecare naţiune contribuie zilnic la NATO", precizând că Berlinul asistă Alianţa Nord-Atlantică prin sprijinul acordat partenerilor din estul Europei,potrivit agenţiei de ştiri Dpa.

717 afișări
Imaginea articolului Ministrul german al Apărării cere Statelor Unite să recunoască contribuţia Berlinului la NATO

Ministrul german al Apărării cere Statelor Unite să recunoască contribuţia Berlinului la NATO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Ministrul a declarat pentru cotidianul La Repubblica că Germania asistă NATO prin sprijinul acordat partenerilor alianţei din estul Europei, participă la misiunile din Kosovo şi Afganistan, cât şi la campania împotriva reţelei teroriste Stat Islamic.

Von der Leyen a afirmat că securitatea nu depinde doar de puterea militară, dar şi de ajutorul umanitar şi economic şi eforturile diplomatice.

"Unele ţări au performanţe mai mici în aceste zone, iar altele mai mari", a declarat ministrul, precizând că "trebuie să discutam cu Statele Unite şi despre aceste lucruri".

Afirmaţiile oficialului german vin după ce preşedintele american Donald Trump a susţinut că "Germania datorează sume mari de bani Alianţei Nord-Atlantice şi Statelor Unite; trebuie plătit mai mult pentru apărarea puternică şi foarte scumpă de care beneficiază Germania".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici