Ministrul german al Finanţelor: Economia mondială se poate confrunta cu o nouă criză financiară

Datoriile globale şi împrumuturile instabile ar putea arunca lumea într-o nouă criză financiară, a avertizat ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schäuble, într-un interviu publicat, duminică, de Financial Times, citat de Politico.eu.

7637 afișări
Imaginea articolului Ministrul german al Finanţelor: Economia mondială se poate confrunta cu o nouă criză financiară

Ministrul german al Finanţelor: Economia mondială se poate confrunta cu o nouă criză financiară

”Economiştii din întreaga lume sunt îngrijoraţi de riscurile crescute generate de acumularea de lichidităţi şi de creşterea datoriei publice şi private. Şi eu sunt îngrijorat de acest aspect”, a declarat Schäuble.

Ministrul german al Finanţelor a avertizat asupra formării unor noi bule de piaţă, alimentate de banii pompaţi în economie de băncile centrale. De asemenea, Schäuble a atras atenţia asupra deficienţelor zonei euro, din moment ce băncile se luptă să facă faţă creditelor neperformante.

Potrivit presei germane, Schäuble, ministrul german al Finanţelor în exerciţiu, va fi ales preşedinte al Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei. El ar urma să fie propus oficial pentru funcţia de preşedinte al Bundestagului pe 17 octombrie. În acest context, Wolfgang Schäuble ar urma să nu mai facă parte din viitorul guvern al Angelei Merkel.

Luni, ministrul german al Finanţelor în exerciţiu va participa la o reuniune a miniştrilor de Finanţe a Eurogrupului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici