Ministrul german de Externe: Sancţiunile impuse Rusiei ar trebui eliminate treptat

Sigmar Gabriel, ministrul de Externe al Germaniei, a afirmat, luni, că sancţiunile impuse Rusiei pentru implicarea în conflictul din Ucraina ar trebui eliminate treptat, dacă va fi adoptat un acord de încetare a focului convenit la nivel internaţional, informează site-ul agenţiei Reuters.

973 afișări
Imaginea articolului Ministrul german de Externe: Sancţiunile impuse Rusiei ar trebui eliminate treptat

Ministrul german de Externe: Sancţiunile impuse Rusiei ar trebui eliminate treptat

”Acordul oficial ar trebui să fie aşa: numai dacă va fi 100% pace, vor fi ridicate 100% din sancţiuni. Am introdus sancţiunile gradual şi le vom ridica tot gradual”, a declarat Sigmar Gabriel.

Ministrul german de Externe a adăugat că dacă va exista un acord durabil pentru încetarea focului în estul Ucrainei, atunci ar fi foarte probabil ca Statele Unite să renunţe la o parte din sancţiuni.

Şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel, are o viziune similară. Recent, Merkel a afirmat că sancţiunile împotriva Rusiei ar trebui ridicate doar dacă va fi implementat un acord de pace permanent. Luna trecută, Angela Merkel şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, au cerut Rusiei şi Ucrainei să-şi sporească eforturile pentru implementarea acordului de încetare a focului.

Aproximativ 10.000 de oameni au murit în urma conflictului dintre forţele Guvernului de la Kiev şi separatiştii proruşi, izbucnit în 2014. Germania şi Franţa au făcut eforturi pentru a convinge ambele părţi să implementeze acordul de pace semnat la Minsk în 2015, însă fără prea mare succes.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici