Ministrul german de Externe, vizită în SUA pe tema acordului nuclear cu Iranul: "Dacă ar fi să eşueze, acest lucru ar fi un semnal devastator în direcţia unei curse a înarmării"

Sigmar Gabriel, ministrul german de Externe, va discuta la Washington cu oficialii americani în legătură cu acordul nuclear cu Iranul, după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a ameninţat că va renunţa la acest tratat dacă acesta nu este renegociat, informează agenţia de ştiri Dpa.

467 afișări
Imaginea articolului Ministrul german de Externe, vizită în SUA pe tema acordului nuclear cu Iranul: "Dacă ar fi să eşueze, acest lucru ar fi un semnal devastator în direcţia unei curse a înarmării"

Ministrul german de Externe, vizită în SUA pe tema acordului nuclear cu Iranul: "Dacă ar fi să eşueze, acest lucru ar fi un semnal devastator în direcţia unei curse a înarmării"

"Dacă acordul ar fi să eşueze, acest lucru ar fi un semnal devastator în direcţia unei curse a înarmării în regiune şi în întreaga lume", a declarat Gabriel, înainte de plecarea sa la Washington.

"Cel mai recent test nuclear al Coreei de Nord arata potenţialul de escaladare care este inerent în cazul conflictelor nerezolvate", a adăugat oficialul german.

Sigmar Gabriel se va întâlni joi cu secretarul american de Stat, Rex Tillerson, iar ulterior va avea întrevederi cu membri ai Congresului SUA. Pe agenda discuţiilor se mai află şi situaţia din Orientul Mijlociu şi Ucraina.

Iranul şi marile puteri din grupul P5+1 (SUA, M.Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) au ajuns, în anul 2015, la un acord privind programul nuclear iranian.

Preşedintele american Donald Trump a anunţat în octombrie că nu poate confirma respectarea de către Iran a acordului nuclear semnat cu marile puteri, dar nu a dispus retragerea Statelor Unite din tratat, avertizând însă că acest lucru se poate produce "oricând".

Trump a declarat în repetate rânduri că doreşte înăsprirea restricţiilor impuse Teheranului, afirmând că, în forma actuală, acestea sunt prea slabe pentru a preveni dezvoltarea de arme nucleare de către Iran.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici