Ministrul german de Finanţe: Tensiunile pe teme comerciale cu SUA vor accelera reformele UE

Olaf Scholz, ministrul german de Finanţe, a declarat că neînţelegerile între UE şi SUA privind taxele vamale la importurile de oţel şi aluminiu vor întări voinţa politică a statelor europene de accelerare a reformării Blocului comunitar, informează agenţia Reuters.

566 afișări
Imaginea articolului Ministrul german de Finanţe: Tensiunile pe teme comerciale cu SUA vor accelera reformele UE

Ministrul german de Finanţe: Tensiunile pe teme comerciale cu SUA vor accelera reformele UE

"În cadrul (reuniunii) G7 au fost discutate mai multe chestiuni asupra cărora nu a existat niciun acord. Este într-adevăr destul de neobişnuit în istoria G7", a declarat ministrul german după o reuniune a miniştrilor de Finanţe din grupul statelor puternic industrializate (G7), care s-a desfăşurat în staţiunea montană Whistler din Canada.

Ministrul german a mai declarat că UE ar trebui să profite de orice oportunitate pentru a-şi rezolva disputa cu Statele Unite privind taxele vamale, inclusiv la summitul liderilor G7 de săptămâna viitoare de la Quebec, la care este programat să participe şi preşedintele american Donald Trump.

Pe lângă taxele vamale la oţel şi aluminiu, ţările UE au transmis SUA că sunt îngrijorate de efectele noilor sancţiuni impuse Iranului de Washington, care vor afecta şi companiile europene.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a impus taxe vamale de 25% la importurile de oţel şi de 10% pentru aluminiu. Ţările din Uniunea Europeană, Canada şi Mexicul erau exceptate, dar Donald Trump a refuzat prelungirea excepţiilor după 1 iunie.

Uniunea Europeană va riposta în mod "determinat şi unitar" la taxele vamale "ilegale" impuse de Administraţia Donald Trump, a avertizat Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici