Ministrul german de Interne se oferă să demisioneze în urma disputei cu Merkel privind imigraţia

Horst Seehofer, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU) şi ministru de Interne, s-a oferit să demisioneze în urma disputei cu cancelarul german Angela Merkel pe tema planului CSU de introducere unilaterală de controale la frontierele Germaniei pentru a limita imigraţia, informează agenţia Dpa.

1255 afișări
Imaginea articolului Ministrul german de Interne se oferă să demisioneze în urma disputei cu Merkel privind imigraţia

Ministrul german de Interne se oferă să demisioneze în urma disputei cu Merkel privind imigraţia

Politicianul a indicat că îşi va păstra cele două funcţii dacă va ajunge la un acord cu Merkel în ceea ce priveşte divergenţele între Uniunea Creştin-Democrată (CDU) şi filiala sa bavareză, CSU, pe tema imigraţiei.

Seehofer a adăugat că se va întâlni luni cu liderii CDU, "în speranţa că vom ajunge la un acord".

Politicianul ar urma să ia o decizie privind viitorul său politic după această reuniune a liderilor CDU şi CSU.

Surse din cadrul CSU au declarat pentru agenţia de ştiri Dpa că liderii formaţiunii bavareze vor încerca să-l convingă pe Seehofer să nu demisioneze.

În cadrul unei reuniuni a liderilor CDU, care a avut loc duminică, Merkel a descris situaţia drept "foarte serioasă". Conducerea CDU a reiterat sprijinul său pentru poziţia lui Merkel în legătură cu oprirea la frontieră a solicitanţilor de azil.

"Oprirea în mod unilateral a imigranţilor la frontieră ar putea, în opinia noastră, să trimită un semnal greşit partenerilor noştri europeni", a declarat secretarul general al CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer.

Seehofer, lider al CSU din 2008, este titularul funcţiei de ministru de Interne de doar aproximativ o sută de zile.

În cazul în care nu va demisiona, Merkel ar putea lua decizia să-l demită pe Seehofer dacă ministrul decide să implementeze planurile de oprire la frontieră a azilanţilor care sunt deja înregistraţi în alte ţări UE.

Liderii UE au ajuns vineri la un acord privind crearea de centre pentru procesarea "controlată" a actelor imigranţilor. Mai mult, Merkel a negociat acorduri bilaterale cu mai multe ţări UE privind reprimirea imigranţilor înregistraţi iniţial în aceste state.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici