Ministrul grec al Apărării, desemnat candidat pentru un post de comisar european

Ministrul grec al Apărării Dimitris Avramopoulos a fost desemnat duminică drept candidat al Greciei pentru un post de comisar european, a anunţat Guvernul într-un comunicat.

67 afișări
Imaginea articolului Ministrul grec al Apărării, desemnat candidat pentru un post de comisar european

Ministrul grec al Apărării, Dimitris Avramopoulos (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un susţinător fidel al premierului conservator Antonis Samaras, ministrul deţine în paralel postul de preşedinte-adjunct al Noii Democraţii (ND), partidul lui Samaras.

Avramopoulos, în vârstă de 61 de ani, este unul dintre "pilonii" guvernelor de dreapta, deţinând portofoliile Sănătăţii (2006-2009) şi Afacerilor Externe (2012-2013).

Deputat, el fost de asemenea primarul Atenei timp de două mandate, începând din 1995 şi până în 2002, după o carieră diplomatică.

Candidatura elenă pentru un post în Comisia Europeană (CE) urmează să fie susţinută de către socialişti, parteneri în coaliţia guvernamentală. Candidatura fostului ministru de Externe Dora Bakoyannis a fost îndepărtată.

Socialista elenă Maria Damanaki este comisarul european pentru Afaceri Maritime şi Pescuit în Comisia în exerciţiu.

Viitorul preşedinte CE Jean-Claude Juncker a fost ales recent în această funcţie de către Parlamentul European (PE). Statele membre UE îşi desemnează până la sfârşitul lui iulie candidatul la un post în noua echipă, care urmează să fie învestită în octombrie, de către PE, şi să intre în funcţiune la începutul lui noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici