Ministrul Iranian al petrolului consideră că mesajele lui Trump către OPEC sunt insultătoare

Ministrul iranian al petrolului l-a acuzat sâmbătă pe preşedintele american Donald Trump că insultă OPEC, ordonându-i să crească producţia şi să reducă preţurile, adăugând că producţia de petrol iraniană şi exporturile nu s-au schimbat ca urmare a presiunii SUA, relatează Reuters

597 afișări
Imaginea articolului Ministrul Iranian al petrolului consideră că mesajele lui Trump către OPEC sunt insultătoare

Ministrul Iranian al petrolului consideră că mesajele lui Trump către OPEC sunt insultătoare

„Trump trimite în fiecare zi un mesaj nou care creează incertitudine în piaţă. Ordinul Trump către membrii Organizaţiei Ţărilor Producătoare de Petrol (OPEC) de a creşte producţia este o mare insultă pentru acele guverne şi naţiuni şi destabilizează piaţa”, a declarat ministrul petrolier iranian Bijan Zanganeh într-un interviu.

Iranul, cel de-al treilea producător din OPEC, se confruntă cu sancţiuni acordate de SUA pentru exporturile sale de petrol, care îi determină pe unii cumpărători să reducă achiziţiile.

Trump a acuzat miercuri Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol de creşterea preţurilor la combustibili şi a îndemnat aliaţii americani, cum ar fi Arabia Saudită, să pompeze mai mult dacă îşi doresc ca Washington să-i protejeze în continuare împotriva Iranului, scrie Reuters.

„Monopolul OPEC trebuie să-şi amintească că preţul benzinei creşte şi ei nu fac nimic. Dacă fac ceva este doar să ridice preţurile mai mult, în timp ce SUA îi apăra pe mulţi dintre membrii OPEC în schimbul a foarte puţini dolari. Trebuie să avem o stradă cu două sensuri. REDUCEŢI PREŢUL ACUM!”, a scris preşedintele Trump pe Twitter.

Postarea lui Trump vine după ce Arabia Saudită a fost de acord să majoreze producţia de petrol cu două milioane de barili pe zi. Acest lucru nu a ajutat mult la scăderea preţului benzinei în SUA, care a ajuns la cel mai mare nivel din ultimii patru ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici