Ministrul iranian de Externe acuză Statele Unite că îşi terorizează chiar şi proprii săi aliaţi

Statele Unite îşi intimidează chiar şi proprii săi aliaţi, a declarat Mohammad Javad Zarif, ministrul iranian de Externe, în cursul vizitei sale în Turcia, în contextul tensiunilor între Ankara şi Washington privind detenţia unui pastor creştin american, informează agenţia de ştiri Reuters.

342 afișări
Imaginea articolului Ministrul iranian de Externe acuză Statele Unite că îşi terorizează chiar şi proprii săi aliaţi

Ministrul iranian de Externe acuză Statele Unite că îşi terorizează chiar şi proprii săi aliaţi

"Americanii au arătat că nu au limită în privinţa exercitării de presiuni şi folosirii forţei asupra altora, chiar şi asupra propriilor aliaţi", a declarat Zarif la Ankara.

"Turcia şi unii aliaţi americani din Europa au ajuns la concluzia că Statele Unite nu sunt un partener de încredere", a adăugat oficialul iranian.

SUA au dublat taxele vamale pentru importurile de oţel şi aluminiu din Turcia din cauza detenţiei unui pastor creştin american, iar Ankara a răspuns cu măsuri de retorsiune, deşi cele două ţări sunt membre ale Alianţei Nord-Atlantice (NATO).

Administraţia Donald Trump a început să impună sancţiuni severe Iranului după ce preşedintele SUA a decis retragerea din acordul atomic semnat de marile puteri cu Teheranul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici