Ministrul israelian al Energiei, ÎNGRIJORAT de acordul dintre SUA şi Arabia Saudită pentru armament

Ministrul israelian pentru Energie, Yuval Steinitz, a declarat duminică faptul că este îngrijorat de acordul dintre Statele Unite şi Arabia Saudită privind furnizarea de armament şi a subliniat că Arabia Saudită rămâne o ţară ostilă în privinţa relaţiilor diplomatice, notează site-ul Reuters.

756 afișări
Imaginea articolului Ministrul israelian al Energiei, ÎNGRIJORAT de acordul dintre SUA şi Arabia Saudită pentru armament

Ministrul israelian al Energiei, ÎNGRIJORAT de acordul dintre SUA şi Arabia Saudită pentru armament

"Aceasta este o chestiune care ar trebui să ne tulbure cu adevărat. De asemenea, trebuie să ne asigurăm că acele arme în valoare de sute de miliarde de dolari livrate Arabiei Saudite nu vor eroda, în niciun caz, avantajul calitativ al Israelului. Arabia Saudită este încă o ţară ostilă, fără relaţii diplomatice, nimeni nu ştie care va fi viitorul în această privinţă", a declarat Yuval Steinitz, înainte de a participa la şedinţa săptămânală a guvernului.

Premierul israelian Beniamin Netaniahu nu a făcut niciun referitor la acordul dintre SUA şi Arabia Saudită. Recent, Netaniahu şi-a exprimat dorinţa de a îmbunătăţi legăturile cu Arabia Saudită şi cu alte state din Golf, ca parte a unei iniţiative care ar atrage palestinienii într-o eventuală înţelegere de pace şi ca un front amplu împotriva ambiţiilor nucleare ale Iranului.

Statele Unite au încheiat sâmbătă un acord privind livrarea de armament către Arabia Saudită, în baza căruia 110 miliarde de dolari vor fi acordate în perioada imediat următoare, iar valoarea totală a tranzacţiei va fi de 350 de miliarde de dolari în 10 ani.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, se află în prima sa vizită de stat în Arabia Saudită. Luni, liderul de la Washington se va deplasa la Ierusalim, pentru întrevederi cu premierul şi preşedintele Israelului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici