Ministrul italian al Educaţiei a demisionat după ce Guvernul nu a alocat bani pentru îmbunătăţirea condiţiilor din şcoli

Ministrul italian al Educaţiei, Lorenzo Fioramonti a anunţat miercuri seara că şi-a înaintat demisia după ce Guvernul din care face parte nu a alocat sumele solicitate de acesta pentru îmbunătăţirea condiţiilor din şcolile şi universităţile italiene.

727 afișări
Imaginea articolului Ministrul italian al Educaţiei a demisionat după ce Guvernul nu a alocat bani pentru îmbunătăţirea condiţiilor din şcoli

Sursa foto: Hepta

Demisia acestuia este o lovitură la adresa actualului Guvern, în condiţiile în care cele două partide aflate la putere au poziţii divergente în chestiuni precum Zona Euro sau drepturile migranţilor.

De asemenea, demisia ministrului subliniază şi problemele cu care se confruntă Mişcarea 5 Stele, din care acesta face parte, în condiţiile nemulţumirilor la nivel intern faţă de liderul formaţiunii, Luigi Di Maio.

Fioramonti a declarat pentru Reuters că i-a prezentat „demisia irevocabilă” premierului Giuseppe Conte pe 23 decembrie.

Lorenzo Fioramonti a declarat, la scurt timp după formarea guvernului de către Mişcarea 5 Stele şi Partidul Democrat, că va demisiona în cazul în care cheltuielile pentru educaţie nu vor creşte cu trei miliarde de euro în cadrul bugetului pe 2020. El a decis să demisioneze după ce proiectul de buget pentru 2020 a fost adoptat luni, fără aceste creşteri în domeniul educaţiei.

„Nu ar trebui să fie nimeni surprins de faptul că un ministru se ţine de cuvânt”, a declarat Fioramonti.

Italia alocă 3,6% din PIB pentru domeniul educaţiei, în comparaţie cu media de 5% în rândul celor 32 de state incluse în ultimul raport în acest sens realizat de către Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici