Ministrul italian de Finanţe: Partidele de stânga şi de dreapta din Italia ar putea forma o coaliţie guvernamentală

Italia ar putea fi guvernată de o coaliţie formată din partide de stânga şi de dreapta, având în vedere sondajele care arată că niciun partid principal nu va câştiga majoritatea guvernamentală, a afirmat ministrul de Finanţe italian Pier Carlo Padoan, informează site-ul Politico.eu.

369 afișări
Imaginea articolului Ministrul italian de Finanţe: Partidele de stânga şi de dreapta din Italia ar putea forma o coaliţie guvernamentală

Ministrul italian de Finanţe: În Italia s-ar putea forma o coaliţie între partidele de stânga şi cele de dreapta

Deşi partidul populist Mişcarea Cinci Stele conduce în primele sondaje, fiind urmat de Partidul Democrat al premierului Paolo Gentiloni, niciunul nu pare că va obţine procentul de 40% necesar pentru stabilirea noului Guvern.

"Se pare că niciuna dintre cele trei formaţiuni politice principale nu va obţine majoritatea necesară pentru a guverna pe cont propriu", a declarat Pier Carlo Padoan.

Întrebat dacă acest lucru va duce la formarea unei coaliţii între Partidul Democrat, de centru-stânga şi partidul de centru-dreapta Forza Italia, al lui Silvio Berlusconi, Padoan a răspuns că este "imposibil de exclus orice".

Italia ar putea supravieţui "luni întregi" în timp ce partidele ar negocia formarea unei coaliţii guvernamentale, a mai adăugat ministrul italian de Finanţe.

"Gentiloni a spus un lucru foarte important, Guvernul Conduce. În acest condiţii, partidele vor avea timp să facă aranjamente, aşa cum s-a întâmplat în Germania şi în Olanda, să nu mai menţionăm Spania. Ar putea deveni un fel de normă europeană", a mai declarat Pier Carlo Padoan.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici