Ministrul olandez al Apărării demisionează, pe fondul criticilor privind evacuările din Afganistan

  • Ministrul olandez al Apărării, Ank Bijleveld, a anunţat vineri că demisionează
  • Anterior, a demisionat ministrul olandez de Externe, Sigrid Kaag, pe fondul criticilor privind gestionarea evacuărilor din Afganistan
546 afișări
Imaginea articolului Ministrul olandez al Apărării demisionează, pe fondul criticilor privind evacuările din Afganistan

Sursa foto: profimedia

Ministrul olandez al Apărării, Ank Bijleveld, a anunţat vineri după-amiază că demisionează, după decizia similară a ministrului de Externe, Sigrid Kaag, pe fondul criticilor referitoare la gestionarea evacuărilor din Afganistan.

"Am informat partidul meu şi pe premier că îi voi solicita regelui să îmi accepte demisia", a declarat Ank Bijleveld, conform Agenţiei France-Presse. Ank Bijleveld refuzase până acum să demisioneze, deşi fusese vizată inclusiv de o moţiune de retragerii a încrederii.

Ministrul olandez de Externe, Sigrid Kaag, a demisionat joi, după ce Parlamentul a criticat oficial, printr-o moţiune, gestionarea de către Guvern a operaţiunilor de evacuare din Afganistan şi lipsa rapoartelor care să fi anticipat preluarea puterii la Kabul de către Mişcarea talibanilor.

Olanda a evacuat peste 1.500 de persoane din Afganistan, atât cetăţeni olandezi, cât şi colaboratori afgani, înaintea retragerii militare decisă de Statele Unite. Însă mulţi colaboratori afgani, inclusiv 22 de interpreţi care colaboraseră cu trupele olandeze, au rămas în Afganistan, conform postului France24.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici