Ministrul Sănătăţii din Germania îi dă dreptate lui Trump în privinţa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

  • Ministrul Sănătăţii din Germania a declarat că preşedintele Donald Trump „are dreptate” când spune că Organizaţia Mondială a Sănătăţii trebuie să se reformeze.
  • Jens Spahn a spus pentru Financial Times că, deşi organismul ONU trebuie să se reformeze, acum nu este momentul „să o destabilizăm”.
  • Oficialul consideră că OMS trebuie să fie mai puţin dependentă de ţările finanţatoare.
  • Trump a blocat finanţarea de luna trecută a SUA pentru OMS, după ce a avertizat organizaţia că, dacă nu demonstrează independenţa faţă de China, ia în calcul încetarea contribuţiei SUA la OMS.
5099 afișări
Imaginea articolului Ministrul Sănătăţii din Germania îi dă dreptate lui Trump în privinţa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii din Germania îi dă dreptate lui Trump în privinţa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii

Jens Spahn, ministrul german al Sănătăţii, a declarat într-un interviu pentru FT că preşedintele SUA nu greşeşte când spune că Organizaţia Mondială a Sănătăţii trebuie să se reformeze, însă a menţionat că această acţiune trebuie lăsată pentru perioada post-pandemie. „Acum nu este momentul să o destabilizăm”, a afirmat Jens Spahn.

Ministrul german al Sănătăţii a cerut SUA să rămână în Organizaţia Mondială a Sănătăţii, recunoscând totodată că organismul ONU depinde prea mult de unele dintre statele sale membre şi că pe viitor „ trebuie să devină mai puţin dependentă de ţările respective ”.

"Dar este cu totul altceva să spunem că nu mai avem nevoie de OMS," a adăugat el. "În mijlocul unei crize, când stingi incendii, nu poţi vorbi despre reforma brigăzii de pompieri”, a spus Spahn.

Ministrul german a făcut aceste comentarii, după ce preşedintele american Donald Trump a ameninţat că SUA se va retrage de la OMS, dacă organizaţia nu demonstrează independenţa faţă de China. Preşedintele SUA a încercat în mod repetat să învinovăţească China pentru răspândirea Covid-19, virus care s-a declanşat în oraşul estic chinez Wuhan, şi a acuzat OMS că a ajutat Beijingul să ascundă adevărul despre focar. El a îngheţat luna trecută finanţarea SUA pentru organizaţie.

Faţă de această posibilitate, politicianul german a spus că ar fi „foarte rău” să vadă SUA plecând din organizaţie, întrucât contribuţia lor la activitatea organizaţiei este esenţială.

„Are nevoie de sprijin şi ar trebui să-l obţină. Dacă Ebola izbucneşte într-o altă parte a lumii, atunci nu vom putea să controlăm epidemia”, a mai spus Spahn.

Germania şi-a exprimat deseori dezacordul faţă de politica lui Trump. Berlinul a fost critic faţă de decizia preşedintelui american de a scoate SUA din acordul nuclear iranian şi acordul climatic de la Paris.

Lider puternic în Uniunea Democrat Creştină a Angelei Merkel, Jens Spahn, despre care se vorbeşte frecvent ca potenţial viitor cancelar, este una dintre personalităţile publice ale luptei Germaniei împotriva Covid-19.

Germania a avut mai mult succes decât mulţi dintre vecinii săi în timpul pandemiei.

Germania a avut duminică 178.281 de cazuri înregistrate de coronavirus şi 8.246 de decese cauzate de boală, ceea ce a dus la o rată de mortalitate de sub 5%, mult mai mică decât cea din Spania, Italia, Franţa şi Marea Britanie.

Germania a fost capabilă să impună măsuri restrictive mai puţin dure decât vecinii săi şi a relaxat condiţiile mult mai rapid.

Spahn a transmis că relativul „succes” al ţării sale în lupta cu virusul s-a bazat pe teste de mare viteză, timpurii, dar o creştere recentă a focarelor în casele de îngrijire şi abatoarele germane a produs temerea că Covid-19 ar putea începe să se răspândească din nou.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici