Ministrul Transporturilor din Italia: O imensă tragedie/ MAE anunţă că nu are informaţii despre români implicaţi

Primele declaraţii oficiale de la autorităţi în cazul podului prăbuşit în apropierea oraşului Genova indică o catastrofă. Ministrul italian al Transporturilor, Danilo Toninelli, a declarat că este probabil "o tragedie imensă". Ministerul Afacerilor Externe din România a anunţat, marţi, că autorităţile italiene nu au notificat oficiul consular în legătură cu cetăţeni români afectaţi în incident.

1781 afișări
Imaginea articolului Ministrul Transporturilor din Italia: O imensă tragedie/ MAE anunţă că nu are informaţii despre români implicaţi

Ministrul Transporturilor din Italia: O imensă tragedie/ MAE anunţă că nu are informaţii despre români implicaţi

Podul, parte a autostrăzii A10, are o înălţime de aproximativ 100 de metri, potrivit presei italiene, care relatează că mai multe vehicule ar fi afectate de incident, 11 persoane fiind decedate şi alte câteva în stare gravă.

Filmări de la locul incidentului arată bucăţi mari din pod căzute în valea de sub secţiunea de mijloc a podului.

Podul care s-a prăbuşit, cunoscut drept podul Morandi, a fost construit în anii 1960 şi reabilitat în 2016.

"Consulatul General al României la Torino urmăreşte îndeaproape evenimentele legate de prăbuşirea unui pod rutier în oraşul Genova. Oficiul consular a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale, în vederea obţinerii unor informaţii cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate. Până în acest moment, autorităţile italiene nu au notificat oficiul consular cu privire la existenţa unor cetăţeni români printre persoanele afectate, iar la nivelul consulatului nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident", au anunţat, marţi, reprezentanţii MAE într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Reprezentanţii ministerului oferă detalii la care românii pot cere asistenţă consulară.

"Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale oficiului consular:+39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 249 50 64; +39 011 235 90 53, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 338 756 8134. Consulatul General al României la Torino monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să intervină, în limita competenţelor legale", adaugă sursa citată.

Un pod rutier pe de autostrada A10 s-a prăbuşit în apropiere de oraşul Genova, a anunţat poliţia italiană, precizând că nu există momentan informaţii despre eventuale victime, relatează postul BBC News. Echipele de salvare au găsit două persoane în viaţă sub dărâmături, victimele fiind transportate la un spital din zonă.

Surse din cadrul poliţiei, citate de BBC News, au indicat că cel puţin 10 persoane au decedat.

Agenţia publică de ştiri ANSA relatează că mai multe persoane ar fi murit după ce câteva vehicule au fost zdrobite de bucăţile de pod căzute.

Şeful serviciului local de ambulanţă a declarat că se estimează că zeci de persoane au decedat, informează agenţia Adnkronos, citată de Sputnik News.

Aproximativ zece vehicule, în care se aflau mai multe persoane, au fost afectate de prăbuşirea podului în cursul unei ploi torenţiale, relatează surse din cadrul serviciilor de urgenţă, citate de de ANSA.

O secţiune a podului Morandi, care trece pe deasupra unor centre comerciale, fabrici, locuinţe, linia feroviară Genova-Milano şi râul Polcevera, s-a prăbuşit marţi în jurul orei locale 11.30 (ora României, 12.30). Ministrul italian al Transporturilor, Danilo Toninelli, a declarat că este probabil "o tragedie imensă".

Podul, parte a autostrăzii A10, are o înălţime de aproximativ 100 de metri, potrivit presei italiene, care relatează că mai multe vehicule ar fi afectate de incident.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici