Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, este de părere că Trump nu va repeta greşelile Administraţiei Obama în relaţiile cu Turcia

Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat luni că în opinia sa preşedintele-ales al Statelor Unite, Donald Trump, nu va repeta greşelile făcute de Administraţia Obama în relaţiile cu Turcia, informează cotidianul Daily Sabah online.

492 afișări
Imaginea articolului Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, este de părere că Trump nu va repeta greşelile Administraţiei Obama în relaţiile cu Turcia

Ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, este de părere că Trump nu va repeta greşelile Administraţiei Obama în relaţiile cu Turcia (Imagine: Hepta)

Prezent la conferinţa anuală a ambasadorilor, Cavusoglu le-a spus diplomaţilor turci că Ankara se aşteaptă de la Washington să-l extrădeze pe clericul musulman Fetullah Gulen şi să înceteze cooperarea cu YPG, aripa înarmată a PYD, filiala siriană a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Turcia îi acuză pe susţinătorii lui Gulen că ar fi organizat lovitura de stat eşuată din luna iulie, soldată cu 246 de morţi şi aproximativ 2.200 de răniţi.

Miliţiile kurde siriene din cadrul YPG, care au beneficiat de sprijin din partea Statelor Unite în lupta împotriva organizaţiei extremiste Stat Islamic, sunt considerate de Turcia drept ameninţări la adresa securităţii sale din cauza presupuselor legături cu PKK. organizaţie desemnată drept teroristă de către Ankara, SUA şi UE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici