Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto: Securitatea europeană începe în Africa

Stabilizarea Africii din punct de vedere politic şi economic este primordială pentru eliminarea cauzelor migraţiei, a declarat luni ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, în cadrul unei întrevederi a miniştrilor de Externe din Uniunea Europeană, relatează agenţia MTI.

443 afișări
Imaginea articolului Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto: Securitatea europeană începe în Africa

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto: Securitatea europeană începe în Africa

Comentând despre viitorul summit UE-Africa, care va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie, Szijjarto a precizat că Ungaria sprijină introducerea ţărilor africane în obiectivele politicilor economice şi de investiţii ale Blocului comunitar.

"Zeci de milioane de oameni din Africa - mase disperate care doresc o viaţă mai bună şi mai sigură - sunt în drum spre Europa. Situaţia economică şi politică de pe continent trebuie stabilizată pentru a aborda cauzele fundamentale ale migraţiei. Securitatea europeană începe în Africa", a spus Peter Szijjarto.

Şeful diplomaţiei de la Budapesta consideră este extrem de important să fie impuse condiţii stricte pentru finanţare atunci când vine vorba despre crearea programelor UE pentru Africa.

Ministrul ungar de Externe a subliniat că terorismul corelat cu imigraţia reprezintă o ameninţare foarte mare pentru Europa.

"Perioada de după atacurile de la Paris de acum doi ani a arătat clar faptul că, dacă nu ne protejăm, teroriştii vor distruge cultura şi civilizaţia noastră europeană. La 13 noiembrie 2015, realitatea a bătut la uşă cu o brutalitate nemiloasă. Evenimentele au arătat clar că imigraţia ilegală pune în pericol cultura şi tradiţiile noastre, iar terorismul care merge mână în mână cu imigraţia reprezintă o ameninţare fundamentală pentru securitatea noastră. Atacul terorist din Paris a fost comis de oameni care au ajuns în Europa ca imigranţi ilegali şi nu au putut sau nu au vrut să se integreze. Riscurile de securitate cresc în mod constant în ţările cu imigranţi ... dar noi nu vrem să devenim o ţară a imigranţilor; vrem să ne protejăm şi vom face asta. Se pare că aşteptările pentru ţările europene sunt să se adapteze la imigranţii care sosesc în Europa şi nu invers. Asta este o situaţie tristă", a declarat Peter Szijjarto.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici