Minorii refugiaţi în Serbia riscă să îngheţe din cauza temperaturilor scăzute

Sute de minori refugiaţi în Serbia riscă să moară din cauza temperaturilor ce au scăzut până la -16 grade Celsius, a avertizat organizaţia Salvaţi Copiii, citată de The Independent.

586 afișări
Imaginea articolului Minorii refugiaţi în Serbia riscă să îngheţe din cauza temperaturilor scăzute

Minorii refugiaţi în Serbia riscă să îngheţe de frig din cauza temperaturilor scăzute

Mulţi dintre copii, unii având chiar vârsta de opt ani, nu au mănuşi sau încălţăminte adecvate, iar o serie de refugiaţi au suferit deja degerături, informează organizaţia pentru protecţia copilului.

Aproximativ 2.000 de refugiaţi trăiesc în adăposturile improvizate din capitala sârbă, Belgrad, unii dintre ei aprinzând chiar focul in interiorul adăposturilor, fapt ce duce la dezvoltarea unor probleme respiratorii din cauza fumului toxic pe care îl inspiră.

”Condiţiile sunt groaznice, aceste adăposturi nu au încălzire, ferestre, toalete, ei nu au apă”, a declarat Tatjana Ristic, purtător de cuvânt al organizaţiei Salvaţi Copiii din Serbia.

”Numărul celor care dorm în condiţii inadecvate şi care ocupă în mod ilegal clădiri din jurul gării a început să crească în 2015 şi în prezent, acesta ar putea fi neoficial cea mai mare tabără de refugiaţi din Europa”, a adăugat Ristic.

Ristic a spus că cel puţin 300 de copii riscă să piară din cauza condiţiilor în care locuiesc în tabăra de refugiaţi, mulţi dintre aceştia fiind minori neînsoţiţi care au avut deja de înfruntat multiple dificultăţi după părăsirea statelor natale.

”Unii dintre aceşti copii au vârste foarte mici, în jur de nouă ani. Unul dintre băieţii pe care i-am întâlnit, venise cu unchiul său care are 15 ani, din Afganistan. Cei doi dormeau într-un cort cu doi alţi prieteni, unul de 10 şi unul de 11 ani”, a afirmat Tatjana Ristic.

Potrivit organizaţiei Salvaţi Copiii, cel puţin 100 de imigranţi sosesc zilnic în Serbia, minorii reprezentând până la 40 % dintre noii veniţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici