Mişcare majoră. Premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei vor merge la Kiev să se întâlnească cu Zelenski / Cei trei se vor deplasa cu trenul

Premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei se vor deplasa la Kiev, capitala ucraineană fiind ţinta atacurilor ruseşti. Misiunea este una de susţinere din partea Uniunii Europene, aceştia fiind primii lideri europeni care merg la Kiev. Marţi, două persoane au murit în urma unor bombardamente în Kiev.

24663 afișări
Imaginea articolului Mişcare majoră. Premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei vor merge la Kiev să se întâlnească cu Zelenski / Cei trei se vor deplasa cu trenul

Premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei vor merge la Kiev să se întâlnească cu Zelenski / Cei trei se vor deplasa cu trenul

Premierii Poloniei, Cehiei şi Sloveniei se vor îndrepta marţi spre capitala ucraineană, care este ţinta atacurilor aeriene ruseşti, în cadrul unei misiuni de susţinere din partea Uniunii Europene, potrivit Sky News.

Cei trei lideri merg cu trenul spre Kiev unde se vor întâlni cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, scrie Reuters.

Un consilier al premierului polonez a declarat, de asemenea, că liderii europeni vor prezenta un pachet de ajutor pentru Ucraina.

La rândul său, Petr Fiala, a scris pe Twitter, că va fi însoţit de premierul polonez Mateusz Morawiecki şi de cel sloven Janez Janša.

„Astăzi, împreună cu prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, cu vicepremierul Jarosław Kaczyński şi cu prim-ministrul Sloveniei, Janez Janša, vom merge la Kiev, în calitate de reprezentanţi ai Consiliului European, pentru a ne întâlni cu preşedintele Zelensky şi cu prim-ministrul Shmyhal”, scrie Fiala.

Bombardamentele au lovit în mare parte periferia capitalei, iar ofensiva Rusiei se apropie din ce în ce mai mult de centrul Kievului.

Doar marţi, cel puţin două persoane au murit în timpul bombardamentelor ruseşti care au lovit o clădire rezidenţială din districtul Svyatoshynskyi, declanşând un incendiu uriaş în timpul nopţii. Se pare că alte 35 de persoane au fost salvate din bloc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici