Mişcare SURPRIZĂ din partea candidatului de extremă dreapta la alegerile din Franţa. Marine Le Pen se RETRAGE din funcţia de lider al formaţiunii populiste Frontul Naţional

Marine Le Pen, candidat la preşedinţia Franţei, a anunţat luni seară decizia autosuspendării din funcţia de preşedinte al formaţiunii populiste Frontul Naţional (extremă-dreapta), informează publicaţiile Le Figaro şi Le Monde.

88759 afișări
Imaginea articolului Mişcare SURPRIZĂ din partea candidatului de extremă dreapta la alegerile din Franţa. Marine Le Pen se RETRAGE din funcţia de lider al formaţiunii populiste Frontul Naţional

Marine Le Pen se retrage din funcţia de lider al formaţiunii populiste Frontul Naţional

"În seara aceasta, am decis să mă suspend din funcţia de preşedinte al Frontului Naţional. Nu voi mai fi preşedintele Frontului Naţional. Voi fi dincolo de evaluările asociate unei părţi sau alteia", a anunţat Marine Le Pen.

Politicianul populist speră că în acest fel va reuşi să îşi transforme imaginea pentru a se distanţa de doctrina cu accente eurosceptice şi de extremă-dreapta a formaţiunii Frontul Naţional.

Emmanuel Macron, candidatul organizaţiei civice În Mişcare! (social-liberală), a obţinut 23,86% din voturi în primul tur al scrutinului prezidenţial din Franţa, urmând să se confrunte în turul doi cu Marine Le Pen, liderul formaţiunii de extremă-dreapta Frontul Naţional. În primul tur, Marine Le Pen a primit 21,43% din voturi. Potrivit sondajelor de opinie, Emmanuel Macron va câştiga detaşat scrutinul prezidenţial.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici