Mişcarea palestiniană Hamas a executat trei "colaboratori" ai Israelului

Aripa militară a Hamas a executat trei palestinieni vinovaţi, potrivit ei, de colaborare cu inamicul israelian în războiului din Gaza, a anunţat joi site-ul Majd, apropiat de mişcarea islamistă.

158 afișări
Imaginea articolului Mişcarea palestiniană Hamas a executat trei "colaboratori" ai Israelului

Mişcarea palestiniană Hamas a executat trei "colaboratori" ai Israelului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şapte persoane au fost arestate fiindcă "au ajutat inamicul să vizeze ţinte" în cursul conflictului şi trei au fost executate, explică site-ul, citând, fără să-l numească, un oficial de rang înalt al securităţii din Gaza.

Statul evreu a lansat la 8 iulie o ofensivă destinată distrugerii capacităţilor militare ale Hamas în Fâşia Gaza, unde peste 2.070 de palestinieni au fost ucişi, majoritatea civili, potrivit serviciilor de salvare locale.

La rândul său, Hamas a administrat armatei israeliene cele mai grele pierderi de la războiul din Liban din 2006, cu 64 de militari ucişi.

Potrivit legii palestiniene, colaboratorii, ucigaşii şi traficanţii de droguri sunt pasibili de pedeapsa cu moartea.

Hamas a anunţat în mai că a executat doi "colaboratori", unul prin împuşcare şi altul prin spânzurare. În octombrie 2013, autorităţile Hamas au executat un bărbat pentru crimă.

De regulă, execuţiile necesită aprobarea preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas, care conduce Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP), cu care mişcarea Hamas a semnat recent un acord de reconciliere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici