Miss Hitler a fost prinsă, iar organizaţia rasistă „Ordine Ario Romano” - anihilată

  • Gruparea răspândea pe reţele de socializare idei antisemite şi rasiste.
  • Au fost prinşi 12 presupuşi neonazişti, inclusiv o femeie aleasă ”Miss Hitler” în cadrul unui concurs rusesc de frumuseţe, relatează AFP.
  • Gruparea a publicat pe Facebook şi pe reţeaua rusă de socializare VK texte, înregistrări video şi imagini cu conţinut rasist, antisemit şi negaţionist.
3090 afișări
Imaginea articolului Miss Hitler a fost prinsă, iar organizaţia rasistă „Ordine Ario Romano” - anihilată

Miss Hitler a fost prinsă, iar organizaţia rasistă „Ordine Ario Romano” - anihilată

Poliţia italiană a destructurat o grupare antisemită şi rasistă, ”Ordine Ario Romano”, din care face parte o femeie din Milano aleasă ”Miss Hitler” pe reţeaua rusă de socializare VK, şi care plănuia un atac cu bombă vizând o structură NATO.

Gruparea răspândea pe reţele de socializare idei antisemite şi rasiste. Au fost prinşi 12 presupuşi neonazişti, inclusiv o femeie aleasă ”Miss Hitler” în cadrul unui concurs rusesc de frumuseţe, relatează AFP.

Gruparea desfăşura ”activităţi de planificare, aflată încă într-un stadiu embrionar, a unei acţiuni împotriva unei structuri NATO, cu ajutorul unor dispozitive explozive fabricate cu ajutorul unr instrucţiuni găsite pe Internet şi în colaborare cu anumiţi activişti care fac parte din asociaţii străine asemănătoare, active în Portugalia”, precizează poliţia italiană.

Partid nazist în Italia, poliţia italiană confiscă arme şi zvastici. «M-aş căsători cu un evreu doar ca să-l torturez zi de zi»

O anchetă a Parchetului din Roma, lansată la sfârşitul lui 2019, a vizat activităţile grupării ”Ordine Ario Romano” (”Ordnul Arian Roman”), din care fac parte persoane cu vârsta cuprinsă între 26 şi 62 de ani.

Gruparea a publicat pe Facebook şi pe reţeaua rusă de socializare VK texte, înregistrări video şi imagini cu conţinut rasist, antisemit şi negaţionist, precizează într-un comunicat poliţia.

Poliţia a descoperit ”o incitare la comiterea unor acţiuni violente vizând persoane de origine evreiască şi cetăţeni străini”, precizează ea.
Percheziţii au fost efectuate în întreaga ţară.

Între persoanele anchetate se află şi o femeie din Milano, care a câştigat în 2019 concursul de frumuseţe ”Miss Hitler” - organizat de către reţeaua rusă de socializare VK, potrivit agenţiei italiene de presă Agi.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
miss,
hitler,
italia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici