Mitch McConnell, liderul grupului republican din Senat, nu îşi influenţează colegii să îl achite pe Donald Trump

  • Mitch McConnell, liderul grupului republican din Senatul SUA, nu îşi influenţează colegii să îl achite pe Donald Trump
  • Senator republican: Mitch McConell "nu ne-a vorbit niciodată despre proces"
  • Senatul SUA va stabili cu majoritate de două-treimi dacă Donald Trump, acuzat de instigare la insurecţie, este sau nu vinovat
5737 afișări
Imaginea articolului Mitch McConnell, liderul grupului republican din Senat, nu îşi influenţează colegii să îl achite pe Donald Trump

Mitch McConnell, liderului grupului republican din Senatul SUA, nu îşi influnţează colegii în sensul achitării fostului preşedinte Donald Trump, judecat pentru "instigare la insurecţie", informează publicaţia The Hilll.

Mitch McConnell se limitează doar la discuţii despre chestiuni procedurale pe tema procesului din Senat împotriva lui Donald Trump, au declarat senatori republicani.

"Nu ne-a vorbit niciodată despre proces. Mitch este un bun tactician, dar respectă şi faptul că fiecare senator a ajuns aici pe cont propriu", a afirmat senatorul republican Kevin Cramer.

"Nu am primit indicaţii. Colegii şi-au exprimat punctele de vedere, dar nu reprezintă conducerea partidului. Iar McConnell ne-a spus: «cred că este un vot al conştiinţelor»", a explicat, la rândul său, senatorul republican Rob Portman.

Mitch McConnell a refuzat să facă vreun comentariu despre modul în care va vota în procesul care îl vizează pe Donald Trump, unul dintre aliaţii săi. "Vreau să ascult argumentele. Cred că asta trebuie să facem. Am spus acest lucru de la început şi îmi menţin declaraţia", a afirmat Mitch McConnell.

Conform unor senatori republicani, procesul Senatului ar putea să se încheie sâmbătă.

Oficialii Camerei Reprezentanţilor au continuat joi să prezinte argumente în favoarea condamnării lui Donald Trump, concentrându-se pe rolul acestuia în instigarea violenţelor asupra Congresului produse pe 6 ianuarie.

Miercuri, oficialii Camerei Reprezentanţilor au argumentat că Donald Trump le-a prezentat simpatizanţilor "marea minciună" despre presupusele fraude electorale. Donald Trump a evocat "în mod repetat" acuzaţii false "menite să inspire, să instige şi să declanşeze reacţii", a declarat congresmanul democrat Joe Neguse, subliniind că acţiunile de instigare au început înainte de 6 ianuarie, când s-au produs violenţele la Capitoliu.

"Donald Trump nu a fost un observator nevinovat", a afirmat, la rândul său, congresmanul democrat Jamie Raskin.

Acuzarea a prezentat miercuri o nouă înregistrare video care surprinde violenţele produse la Capitoliu.

Camera Reprezentanţilor l-a inculpat pe Donald Trump pentru "instigare la insurecţie". Potrivit articolului de inculpare, "Donald Trump s-a implicat în delicte majore şi minore prin instigarea la acte de violenţă împotriva instituţiilor de guvernare din Statele Unite". Preşedintele Donald Trump este acuzat că a pretins în mod repetat că a câştigat scrutinul prezidenţial şi a încurajat, prin discursul rostit pe 6 ianuarie în faţa simpatizanţilor adunaţi în zona Eclipse din centrul Washingtonului, acţiunile violente asupra Capitoliului, în timp ce Congresul valida victoria lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial.

Senatul va stabili prin majoritate de două-treimi dacă Donald Trump este sau nu vinovat. Sunt necesare voturile a 17 senatori republicani, alături de cele ale tuturor senatorilor democraţi, pentru eventuala condamnare a lui Donald Trump.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici