Mitropolitul unei mănăstiri din Kiev reclamă: ucrainenii m-au arestat

Mitropolitul Pavel al Mănăstirii Pestera Lavrei Pechersk din Kiev a fost plasat în arest la domiciliu, după cum a declarat el însuşi într-un videoclip publicat de „Vesti”.

442 afișări
Imaginea articolului Mitropolitul unei mănăstiri din Kiev reclamă: ucrainenii m-au arestat

Mitropolitul unei mănăstiri din Kiev reclamă: ucrainenii m-au arestat

„Am fost plasat în arest la domiciliu”, a spus el. Vestea nu a fost încă confirmată oficial. Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat anterior că mitropolitul Pavel a fost suspectat de instigare la discordie şi de muncă în folosul Rusiei. Serviciul de presă al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, loial Moscovei, a declarat anterior că mitropolitul a fost chemat la audiere.

„Mitropolitul Pavel al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei a jignit sentimentele religioase ale ucrainenilor şi a justificat agresiunea Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei”, scrie Procuratura din Kiev pe Telegram, citată de UNIAN.

„Potrivit anchetei, clerul în discursurile sale a insultat în mod repetat sentimentele religioase ale ucrainenilor, a slăbit opiniile credincioşilor de alte religii şi a încercat să creeze atitudini ostile faţă de aceştia”, se arată în rechizitoriu.

Mitropolitul Pavel, vicar al mănăstirii Peşterilor din Kiev, arestat astăzi de autorităţile ucrainene, a declarat în sala de judecată că este „împotriva agresiunii”, fără a menţiona Rusia, raportează Ukrainska Pravda.

Pavel, respingând acuzaţiile serviciilor ucrainene (SBU), a declarat că este împotriva atacului: „Nu am făcut nimic pentru a fi acuzat. Acesta este un caz politic. Nu am fost niciodată de partea agresivităţii. Sunt împotriva agresiunii. Şi acum sunt în Ucraina. Acesta este pământul meu”, a spus el.

Între timp, poliţia a înconjurat mănăstirea Peşterilor din Kiev.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici