Mitt Romney a câştigat primarele din Texas asigurându-şi astfel învestitura partidului republican

Republicanul Mitt Romney a câştigat marţi primarele din Texas (sud), adunând astfel numărul de delegaţi suficienţi pentru a-şi asigura învestitura partidului la alegerile prezidenţiale din noiembrie, atunci când îl va înfrunta pe Barack Obama, conform presei americane.

248 afișări
Imaginea articolului Mitt Romney a câştigat primarele din Texas asigurându-şi astfel învestitura partidului republican

Mitt Romney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fostul guvernator al statului Massachusetts a obţinut 77 la sută dintre voturi, conform estimărilor venite din partea Fox News şi CNN, care i-au proclamat victoria, la fel ca şi NBC.

Această nouă victorie, anticipată după retragerea principalilor adversari, din ultimele luni, i-a asigurat lui Romney cota de 1.144 de delegaţi republicani necesari pentru a-şi asigura învestitura, care se va face în timpul convenţiei partidului, din august, de la Tampa (Florida).

"Mulţumesc. Oricare ar fi încercările care ne aşteaptă, nu vom face altceva decât să repunem Statele Unite pe calea prosperităţii", le-a mulţumit Romney alegătorilor săi pe contul de Twitter.

Preşedintele Partidului Republican, Reince Priebus, l-a felicitat pe Mitt Romney, care "oferă Statelor Unite o nouă direcţie de care are atât de mare nevoie".

"În momentul în care ţara trebuie să acorde sectorului privat mijloace de creare a locurilor de muncă, avem nevoie de un lider care înţelege cu adevărat acest lucru şi respectă sectorul privat. Acest lider este Mitt Romney", a declarat acesta.

Mitt Romney va trebui să îl înfrunte pe Barack Obama în timpul alegerilor din noiembrie.

Candidatul independent texan, Ron Paul, a obţinut 10 la sută dintre voturi, ultraconservatorul Rick Santorum, şapte la sută, iar Newt Gingrich, cinci la sută, conform CNN.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici