Mobilizarea la protestele faţă de reforma pensiilor din Franţa pare să se fi diminuat

Aproape două milioane de persoane au participat marţi la noile proteste din Franţa faţă de reforma sistemului de pensii, conform datelor furnizate de sindicate, în timp ce autorităţile estimează că au fost peste 750.000 de participanţi, ceea ce ar marca o scădere a mobilizării.

318 afișări
Imaginea articolului Mobilizarea la protestele faţă de reforma pensiilor din Franţa pare să se fi diminuat

Confederaţia Generală a Muncii (CGT) a anunţat că la protestele organizate în aproximativ 200 de oraşe şi localităţi rurale au participat aproape două milioane de oameni. Însă Ministerul francez de Interne a raportat 757.000 de protestatari, informează postul BFMTV.

La Paris, au participat la proteste aproximativ 400.000 de persoane, potrivit sindicatelor, deşi autorităţile au raportat doar 57.000 de participanţi în capitala Franţei. La Lyon au fost aproximativ 30.000 de manifestanţi, conform sindicatelor, în timp ce Poliţia a estimat peste 10.000.

În paralel cu protestele, au avut loc greve în sectorul feroviar, la companiile energetice, în învăţământ şi în administraţia publică. Protestele sunt organizate de principalele centrale sindicale din Franţa în semn de protest faţă de planul Guvernului Elisabeth Borne de creştere a vârstei până la pensionare.

Potrivit cotidianului Le Figaro, numărul participanţilor la greve şi la proteste pare să fi fost mai redus decât la seriile precedente de manifestaţii, desfăşurate în ianuarie.

În oraşul Rennes, situat în nord-vestul Franţei, 13 persoane au fost reţinute după confruntări cu agenţii forţelor de ordine, potrivit cotidianului Le Monde. În violenţe au fost implicate aproximativ 200 de persoane, iar poliţia a utilizat gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.

Proiectul Guvernului Elisabeth Borne de reformare a sistemului de pensiilor face obiectul unor dezbateri ample în Parlamentul Franţei şi, pe fondul protestelor, ar putea suferi modificări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici