Mohamed Morsi a fost condamnat la închisoare pe viaţă în baza acuzaţiilor de spionaj

Un tribunal egiptean l-a condamnat marţi pe fostul preşedinte Mohamed Morsi şi alţi 16 lideri ai Fraţilor Musulmani la închisoare pe viaţă în baza acuzaţiilor de spionaj, relatează CNN.

871 afișări
Imaginea articolului Mohamed Morsi a fost condamnat la închisoare pe viaţă în baza acuzaţiilor de spionaj

Mohamad Morsi a fost condamnat la închisoare pe viaţă în baza acuzaţiilor de spionaj

Alţi trei lideri de rang înalt ai Fraţilor Musulmani - Khairat Al Shater, Mohamed Beltagy şi Ahmed Abdel Alaty - au fost condamnaţi la moarte prin spânzurare.

În Egipt închisoare pe viaţă presupune executarea a 25 de ani.

Tribunalul urmează să decidă, marţi, dacă va confirma pedeapsa cu moartea pentru Morsi, primită luna trecută pentru rolul pe care acesta l-a jucat într-o evadare din închisoare în 2011.

Morsi, care a devenit primul preşedinte ales democratic al Egiptului în iunie 2012, a fost îndepărtat de la putere printr-o lovitură de stat militară susţinută de populaţie în iulie 2013.

Fostul preşedinte a fost deja judecat în aprilie pentru violenţă şi incitare la violenţă şi condamnat la 20 de ani de închisoare pentru torturarea protestatarilor din faţa palatului prezidenţial în decembrie 2012. El a fost achitat însă de acuzaţiile de crimă în cazul deceselor protestatarilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici