Mohamed Morsi, aflat deja în detenţie, condamnat în primă instanţă la încă trei ani de închisoare

Un tribunal din Cairo l-a condamnat sâmbătă pe fostul preşedinte egiptean Mohamed Morsi şi alte 19 persoane la câte trei ani de închisoare, pentru insultarea structurilor judiciare, informează site-ul agenţiei Reuters.

875 afișări
Imaginea articolului Mohamed Morsi, aflat deja în detenţie, condamnat în primă instanţă la încă trei ani de închisoare

Mohamed Morsi, aflat deja în detenţie, condamnat în primă instanţă la încă trei ani de închisoare

În afară de pedepsele de trei ani de închisoare, Mohamed Morsi şi ceilalţi 19 condamnaţi vor trebui să achite şi amenzi în valoare de două milioane de lire egiptene (aproximativ 94.000 de euro).

Verdictele şi sentinţele nu sunt definitive.

Mohamed Morsi, ales în scrutinul organizat după revoluţia din 2011, a fost înlăturat de la putere în 2013, de generalul Abdel Fattah al-Sisi, acum preşedinte. Mohamed Morsi ispăşeşte deja 25 de ani de închisoare pentru acte de spionaj în favoarea Qatarului şi 20 de ani de închisoare pentru moartea unor protestatari în cursul demonstraţiilor din 2012.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici